Print Security: Πόσο ευάλωτη είναι η επιχείρησή σας;

Εάν πιστεύετε πως η επιχείρηση σας είναι πλήρως καλυμμένη από πλευράς ασφαλείας, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσες από τις εκτυπωτικές συσκευές σας παραμένουν αφύλακτες. Σε πρώτο επίπεδο, παρατηρείται συχνά έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των ομάδων print και ασφαλείας και συγκεκριμένα αδυναμία κατανόησης των προτεραιοτήτων και της πραγματικότητας. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν ειδικό τμήμα security και printing. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως εφόσον η συσκευή θα συνδεθεί στο δίκτυο, η ασφάλεια είναι σημαντικός παράγοντας και ότι εάν μία συσκευή  αφεθεί αφύλακτη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν προβλήματα.

Πολλές από τις επιχειρήσεις δεν θεωρούν πως χρειάζονται ασφάλεια για τις υποδομές του print τους, οπότε ο παράγοντας αυτός παραμένει χαμηλά ως προτεραιότητα. Όταν τους παρουσιάστηκαν σχετικές έρευνες, ακολούθησε δυσπιστία και σοκ, κάτι που καταδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις υποτιμούν το πόσο ευπαθείς είναι στο τομέα των υποδομών τους. Τα τμήματα ασφαλείας χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως οι print vendors χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, Android και Java, τα οποία απαιτούν τακτικά αναβαθμίσεις και εφαρμογή των patces.

Επιπλέον, πολλά τμήματα ασφαλείας δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσες εκτυπωτικές συσκευές υπάρχουν στην επιχείρηση. Συνεπώς, το print μπορεί να αναδειχθεί σε πραγματικό “τυφλό σημείο” ασφαλείας, με σοβαρές επιπτώσεις. Ποιές είναι όμως οι στρατηγικές που οι ειδικοί προτείνουν ως λύση προκειμένου να επιδιορθωθούν τα κενά ασφαλείας στο print;

  • Μείωση του administration, σε όλη την έκταση της υποδομής του print.
  • Αναβάθμιση των βάσεων δεδομένων του print.
  • Υλοποίηση διεργασιών και τεκμηρίωσης, προκειμένου να κρατηθεί η ασφάλεια συνεπής και μετρήσιμη.
  • Παροχή εκπαιδευτικής ενημέρωσης στους διαχειριστές του print.

Η ασφάλεια του print, όπως ακριβώς και η εταιρική ασφάλεια είναι μια συνεχής διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να βελτιώνονται σε συνεχή βάση, μέσω της ολοένα και πληρέστερης διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και επαφής με την γνώμη των ειδικών.